Школярі визначалися з майбутньою професією

24 жовтня відділення агроінженерії Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ відкрило двері школярам Глухівської ЗОШ №3.

Завідувач цього відділення Вячеслав Чалий привітав учнів у стінах лабораторії технічного сервісу та ремонту машин і обладнання, створеної у рамках українсько-німецького проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України». Після цього завідуюча підготовчим відділенням Оксана Вілкова ознайомила присутніх із переліком професій, які можна здобути в інституті.

Попередньо розділившись на команди – «Інженери» та «Конструктори», школярі взяли участь у захоплюючому квесті. Юнаки та дівчата на швидкість виконували тематичні завдання, одночасно знайомлячись з аудиторіями та територією навчального закладу. Дев’ятикласники за емблемами визначали назви складових деталей машин і тракторів, перевіряли власні знання правил дорожнього руху. Як юні агрономи за зовнішнім виглядом визначали назви рослин тощо.

До того ж учні третьої школи отримали можливість ознайомитися з сучасною сільськогосподарською технікою компаній «KUHN-УКРАЇНА», «LEMKEN-УКРАЇНА» та «CLAAS-Україна», яка знаходиться на навчально-демонстраційному майданчику ГАТІ.

Насамкінець учасникам квесту на згадку подарували сувеніри.