Міжнародний проект: синтез теорії та практики

Третій день онлайн-семінару «Техніка для приготування й роздачі кормів для великої рогатої худоби» провели на фірмі Siloking.

Представник компанії, що виготовляє техніку для змішування та роздачі кормів, ознайомив з історією заснування та технічними характеристиками машин.

Завдяки проекту ми не тільки підвищили свою кваліфікацію в Німеччині, але й спільними зусиллями намагаємося покращити якість підготовки фахівців аграрного профілю, – зазначив, звертаючись до лектора, методист вищої категорії Науково-методичного центру ВФПО Юрій Борхаленко.

Німецький експерт Бернд Хенн розповів про розвиток техніки для змішування та роздачі кормів; шлях, який проходить корм: від виготовлення до споживання його худобою. Паралельно з цим фахівець із Німеччини Роберт Грімм продемонстрував силосну гребінку Silokamm 4200 від фірми Siloking, показав принципи її роботи. Разом із менеджером із продукту компанії відповів на запитання від учасників семінару.

Доповідачі продовжили виступ темою вертикального змішування, завантаження (стороннє та самозавантаження): від довгого до короткого, від сухого до вологого корму; звернули увагу на їх переваги та недоліки.

Також говорили про вагові системи різних видів, транспортування, витягнутий змішувач-кормороздавач, самохідні та стаціонарні агрегати, роздачу корму тощо. Теоретичний матеріал закріплювали наочним показом техніки компанії Siloking.