Як провести заняття онлайн цікаво?

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ пройшло онлайн засідання Школи педагогічної майстерності в новому форматі.

Відбувся так званий методичний марафон «Заняття майбутнього очима педагогічних працівників», під час якого четверо викладачів ділилися досвідом зі своїми колегами щодо того, як провести заняття онлайн цікаво.

Чому виникла саме така тематика? Думаю, всі ми з вами розуміємо, що ті часи, в яких ми зараз працюємо, потребують змін у методиці та формі викладання предметів, – пояснила голова Школи педмайстерності Лариса Володько. – Тож на нові такі потреби викладачів з’являються різноманітні платформи, які дозволяють їм у відповідних умовах виконувати свою роботу якнайякісніше.

Під час виступу Оксани Вілкової мова йшла про організацію сучасного освітнього процесу, зокрема, важливість дисципліни, взаємоповаги, співпраці й отримання результату у процесі взаємодії викладача та студента. Крім цього, Оксана Григорівна виокремила пріоритети сучасного заняття.

Ольга Сліпушко поділилася своїм баченням. Вона звернула увагу на інтелектуальний технічний прогрес у суспільстві, збереження конкурентоздатності України у світі; назвала топ-10 навичок, які необхідно розвивати для якісної роботи.

Про глобальні навички, якими має володіти людина майбутнього, а також методи їх реалізації говорила Альона Панасенко.

Свій педагогічний досвід презентувала й Ірина Матвієнко, зазначивши, що дистанційне навчання для неї – можливість спробувати свої сили в новому амплуа, своєрідна можливість перезавантажити власну систему поглядів на освітній процес та, попри все, залишитися конкурентоспроможним педагогом. Навела приклади актуальних навичок з 2020 року й до сьогодні.

Усі викладачі радили платформи й інструменти, які самі використовують у роботі зі студентами та які можуть бути корисними для інших. Назвали їх переваги та недоліки.