Актуально для аграріїв

Викладачі Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ взяли участь у VI Міжнародній конференції «Кліматичні зміни: виклики для аграрної освіти та науки».

Організатори привітали учасників заходу, серед яких – директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко, заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух, завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євгеній Авраменко, викладачі: Ганна Мелута, Наталія Гончарова й Андрій Логінов.

Так, під час онлайн-зустрічі мова йшла про напрями досліджень з адаптації землеробства степової зони до умов зміни клімату в регіоні; особливості погодних умов в Україні за останнє п’ятиріччя; агроекологічну оцінку впливу змін клімату на умови вирощування та продуктивність біоенергетичних культур в Україні тощо. Крім цього, доповідачі говорили про освіту та просвітницьку роботу у процесі викладання ґрунтознавства; екосистемні функції лісосмуг і самозаліснених територій; розрахунок вуглецевого сліду; впровадження сучасних освітніх програм у навчальний процес як запоруку підвищення компетентності здобувачів аграрних вишів у процесах глобальних змін клімату. До того ж звернули увагу на особливості культивування мікроводоростей Chlorella vulgaris за рахунок надлишкової сировини біогазових заводів і тваринницьких комплексів під час кліматичних змін, проект IFC «Фінансування кліматично-орієнтовного землеробства, а також перспективи вирощування амаранту зернового й олійного напрямку.

Насамкінець учасники обговорили нагальні питання.