Історико-культурними стежками Глухова

Науковий співробітник Національного заповідника «Глухів» Олександр Мірошниченко провів екскурсію історичними пам’ятками міста для студентів 11ФБп та 21ФБп груп.

Студенти та їх куратори: Тетяна Лук’яненко та Людмила Коренівська були приємно вражені до сьогодні їм невідомими фактами з історії як рідного навчального закладу, так і міста в цілому. Під час екскурсії молоді люди побували на території колишньої в’язниці, де Олександр Мірошниченко розповів про те, що в’язні вільно могли пересуватися містом, заробляючи кошти на проживання, адже міська влада не бажала утримувати їх, і якщо в’язень не мав ніякої спеціальності чи не міг працювати, він займався жебракуванням, а всі зароблені та зібрані кошти та пожитки повинні були в кінці дня здавати в так званий «общак».

Крім цього, викладачі разом із майбутніми фінансистами ознайомилися з історією поштово-телеграфної контори, її власника – М. Миклашевського та його сім’ї. За словами екскурсовода, пошта знаходилася в цьому будинку до 1970-х років. Під час екскурсії дізналися про походження будівлі ППК ГНПУ та приміщень, які входять до його ансамблю; особливості побудови Миколаївської церкви та храму Трьох Анастасій тощо. Відвідали Інститут луб’яних культур (родову садибу сім’ї Терещенків), територію лікарні та літнього парку. До того ж студентів і педагогів зацікавила інформація про діяльність трудового братства, створеного у с. Воздвиженське Ямпільського району М. Неплюєвим, у родинному маєтку батька якого зараз розміщена Глухівська районна рада.

Студенти та викладачі дякують Олександру Мірошниченку за яскраву розповідь і професійну компетентність у викладанні матеріалу.