У пошуках ефективних рішень

Співробітники ГАТІ СНАУ відвідали міжнародну виставку «AgroComplex 2019», яка відбулася в Міжнародному виставковому центрі (м.Київ).

Викладачі відділення будівництва Віталій Бірюк, Іван Степченко та Марина Нижник побували на фестивалі архітектури та будівництва, під час якого ознайомилися з новітніми розробками провідних українських й іноземних компаній. Також вони отримали демонстраційні зразки сучасних будівельних матеріалів, поспілкувалися з досвідченими працівниками будівельної галузі.

На виставці ми побачили та почули багато цікавого. Особливо вразило збільшення кількості сучасних екологічно чистих й енергоефективних матеріалів і те, як вони застосовуються на практиці, – говорить Іван Степченко. – Отриману інформацію ми будемо використовувати під час проведення занять.

Викладачі відділення електроенергетики Віктор Маслов, Дмитро Середа та Федір Лук’яненко на чолі із завідувачем відділення Василем Литвиненком ще й налагодили зв’язки для співпраці з виробниками електротехнічної продукції.

Викладачі та працівники відділення агроінженерії: Сергій Горох, Сергій Сашньов, Наталія Гончарова, Олександр Фурса, студент Андрій Смичок, завідувач відділення Вячеслав Чалий і заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко ознайомилися з останніми досягненнями й інноваціями світового та вітчизняного машинобудування для аграрного сектору. Зокрема, побачили сільськогосподарське обладнання для ремонту та сервісу, запчастини, технології точного землеробства й агроклімату, обладнання та технології для рослинництва, зразки агрохімії тощо.

Цікавинки для себе знайшли й завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька та викладач Микола Суровицький.