На шляху до становлення

Представники адміністрації та педагогічного колективу Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ взяли участь у тренінгу для експертів з акредитації освітніх програм.

Захід відбувся на базі Глухівського національного педагогічного університету імені О. Довженка. Тренери Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олена Мельник і Микита Євстіфеєв провели спільні тренування.

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох, завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, а також викладачі спецдисциплін Людмила Коренівська й Олексій Ткачов разом із іншими учасниками формували основні акценти порядку проведення виїзної акредитації. Також під час тренінгу мова йшла про особливості складання плану візиту, загальну роль експерта, кейси ефективних практик етичної поведінки фахівців тощо.

У майбутніх експертів попереду додатковий іспит і складний шлях становлення. Варто зазначити, що експерт більше не ревізор, а особа, яка допомагає підвищити якість освітніх програм і консультує заклади вищої освіти.