Наша історія – свідчення незламності козацького духу

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбувся урочистий виховний захід, присвячений потрійному святу – Дню захисника України, Дню українського козацтва та святу Покрови Пресвятої Богородиці.

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко привітав присутніх із прийдешніми святами, побажав здоров’я, миру та злагоди.

За захист територіальної цілісності України, хоробрість і патріотизм, які є взірцем для молодого покоління, Денис Олександрович вручив подяку викладачу відділення електроенергетики Федору Лук’яненку та передав ним до військової частини тематичні сільнички, створені студентами вишу разом із народним майстром.

Із певних причин випускник інституту, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеню Сергій Ющенко не зміг дістатися до навчального закладу, однак члени Центру молодіжної політики завітали до нього додому, щоб подякувати за самовіддане служіння українському народу.

Під час заходу завідуюча народним музеєм С.А. Ковпака Надія Зайцева здійснила екскурс в часи козацтва, історію виникнення свят і пояснила, чому вони нерозривно пов’язані. Крім цього, розповіла про з’єднання С.А. Ковпака.

Війна – страшна річ, яка несе біль, горе та розруху. Тож будьте мужніми, сильними та мудрими аби зробити все можливе, щоб ніякий ворог не посмів напасти на Україну, – додала Надія Олексіївна.

Студенти ГАТІ Альона Євтушенко, Нікіта Андросов, Катерина Максименко та Вікторія Татаренко виконали тематичні зворушливі пісні.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх синів і доньок українського народу, які в різні часи поклали своє життя за свободу і незалежність нашої держави.