За досвідом – за кордон

Дванадцятеро студентів Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ повернулися з виробничої практики, що проходила в Польщі та Німеччині.

Практика тривала різну кількість часу, що залежало від проекту, за яким їхали студенти: найменше – 45 днів, найбільше – майже 6 місяців. Цьогоріч досвід на фермах Польщі («Limax» «Hortulus», «Plantacja nad Tanwią») отримали 10 студентів та дві студентки на одному з провідних підприємств Німеччини («Karlz Erdber Hof»).

За словами практикантів, до них добре ставилися, вони мали належні умови проживання та харчування, і тільки через географічне розташування ферм з проведенням вільного часу було дещо складніше.

Приємно, що наші студенти привезли з собою не лише безцінний досвід, але й приємні спогади, нові знайомства, позитивні враження від перебування у країнах Європи, – говорить завідуюча навчально-виробничими практиками Марина Козлова.

Насамперед для успішного проходження практики студенти визначалися з країною та напрямом практики, складали повний пакет документів і проходили співбесіду.

Варто зазначити, що однією з найважливіших форм підготовки фахівця є виробнича практика, під час якої студенти безпосередньо на підприємствах, в організаціях й установах ознайомлюються з виробничими процесами, роботою керівників і спеціалістів підрозділів. Це сприяє формуванню практичних навичок із обраної спеціальності.

Нагадаємо, сьогодні студенти нашого навчального закладу мають змогу проходити виробничу практику в Польщі та Німеччині. Щороку кількість бажаючих збільшується.