Пройшли «Школу мужності»

У рамках поглиблення знань із предмету «Захист Вітчизни» студенти-першокурсники взяли участь у семінарі-практикумі військово-тактичного спрямування, який проходив на базі ГАТІ СНАУ.

Захід проводив тренер вищої категорії з військово-спортивного багатоборства, голова військово-патріотичного клубу «Мужність» Кирило Ященко, йому допомагали курсант Національної академії внутрішніх справ, капрал поліції Юрій Матюхін та інструктори клубу з військово-тактичної підготовки.

В актовій залі інституту вони презентували присутнім проект «Школа мужності» (юнаки) та «Білі янголи» (дівчата). Також ознайомили з екіпіруванням бійця Збройних Сил України та полку «АЗОВ», тактичною медициною. Докладніше розповіли про полк «АЗОВ» та його участь у військових операціях у зоні проведення ООС.

Ми організували цей захід для того, щоб ви усвідомили, що ви є громадянами своєї країни, патріотами своєї землі,
– зазначив Кирило Ященко.

Далі у великій спортивній залі вишу, розділившись на групи, студенти під керівництвом інструкторів працювали з короткоствольною зброєю й автоматами, знайомилися з основами туризму. До того ж здобули знання з тактичної медицини.