Анатолій Литвиненко: «Працюємо у творчій взаємодії та рухаємося в успішне майбутнє»

Із нагоди святкування Дня знань у Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбулася урочиста лінійка.

Спочатку всі вітали першокурсників, які відсьогодні поповнили дружній студентський колектив. Вони вийшли під гучні оплески та звуки святкового маршу. На знак великої шани та довіри кураторам вручили свідоцтва з поіменним списком групи.

Почесне право підняти Державний Прапор України надали студенту випускної групи, чемпіону міста з легкої атлетики В'ячеславу Науменку та першокурсниці, відмінниці навчання Анастасії Пироговій.

На заході були присутні представники Сумського національного аграрного університету: проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерій Жмайлов, заступник проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Анатолій Розуменко, декан факультету агротехнологій і природокористування Ігор Коваленко, а також архієпископ Конотопський і Глухівський, владика Роман.

Директор інституту Анатолій Литвиненко привітав присутніх не лише з Днем знань, а й Днем міста, адже саме сьогодні Глухів було звільнено від фашистських загарбників.

Цей рік особливий, адже ми святкуємо 120-річчя від дня заснування навчального закладу. Всі покоління вписували в історію інституту ті знання, які передаються молодим людям і сьогодні, – зазначив Анатолій Васильович. – Дорогі батьки, дякую вам, що довірили нам найцінніше – ваших дітей. Ми будемо берегти цей скарб протягом усього їх навчання. У нас для цього є всі можливості. Працюємо у творчій взаємодії та рухаємося в успішне майбутнє!

Уже традиційно з початком нового навчального року студентів, батьків і співробітників вишу привітав проректор із науково-педагогічної та навчальної роботи СНАУ Валерій Жмайлов:

Мені надзвичайно приємно передати вітання від ректора СНАУ академіка Володимира Ладики. У першу чергу я хотів би звернутися до першокурсників. Ви зробили правильний вибір, бо аграрна сфера зараз розвивається, вона становить 40% економіки й потребує кадрів. На додачу до вже існуючих спеціальностей ми пропонуємо готувати в Глухові фахівців із лісового господарства та землевпорядкування. Шановні першокурсники, використайте роки навчання в інституті на користь для себе. Те, що ви вкладете зараз у себе, вплине на вашу подальшу долю, на успіх, кар’єру. Якщо ви будете гарно працювати, матимете гарне майбутнє.

Також із напутнім словом до студентів звернувся архієпископ Конотопський і Глухівський, владика Роман:

Дорогі вчителі й учні, вітаю вас зі святом. Сьогодні день такої думки: здобути знання, які стануть у нагоді. Ми також були молодими, інколи не хотіли вчитися, але, подорослішавши, зрозуміли, що треба слухати, коли щось підказують старші. Енергію потрібно віддавати на працю, а не на пустощі, тоді ви будете пожинати плоди – оте внутрішнє добро. Божого благословіння!

Крім цього, привітали ветеранів педагогічної праці. Подякували за невтомні руки, очі й серця.

Валерій Жмайлов вручив подяки ректора СНАУ: заступнику директора з навчальної роботи Наталії Горох – за високий професіоналізм, сумлінну плідну працю та вагомий внесок в організацію підготовки до 2019-2020 навчального року; завідувачу відділення будівництва Вірі Хлонь – за високий професіоналізм, сумлінну плідну працю, вагомий внесок у розробку й активне впровадження інноваційних технологій в освітній процес.

Почесну грамоту голови Сумської обласної державної адміністрації вручили майстру виробничого навчання Миколі Рилю за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих кадрів для агропромислового комплексу держави та з нагоди 80-річчя від дня утворення Сумської області.

Подяку голови Сумської обласної державної адміністрації отримав інженер із ремонту Сергій Чмирков.

Грамотою Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації за високий професіоналізм, ефективну підготовку слухачів Сумського територіального відділення Малої академії наук України до участі в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт нагородили завідуючу народним музеєм С.А. Ковпака Надію Зайцеву.

Процедуру нагородження продовжив Анатолій Литвиненко.

За перемогу в щорічному загальноінститутському конкурсі «Краща академічна група відділення – 2019» дипломи вручили 41Б групі (куратор Марина Нижник), 21ПЕ групі (куратор Світлана Колесник), 31Ф групі (куратор Ірина Кліндух) і 41АГ групі (куратор Наталія Гончарова). Остання група стала також кращою академічною групою інституту й отримала у подарунок принтер «Epson».

За високий професіоналізм, сумлінне ставлення до роботи, вагомий особистий внесок у розбудову матеріально-технічної бази інституту відзначили грамотою та преміювали інженера навчальної майстерні Олександра Фурсу.

За сумлінне ставлення до роботи, вагомий особистий внесок у розбудову матеріально-технічної бази інституту грамоти отримали студенти 41Б групи Володимир Воловик, Сергій Ванін і Денис Гололобов.

За високий професіоналізм, сумлінне ставлення до роботи, вагомий особистий внесок в ефективне впровадження інноваційних педагогічних технологій нагородили викладача професійних дисциплін відділення електроенергетики Олексія Ткачова.

За високий професіоналізм, сумлінне ставлення до роботи, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих кадрів для агропромислового комплексу держави, ефективну організацію роботи Школи педагогічної майстерності грамоту вручили викладачу природничих дисциплін Ларисі Володько.

За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи, інформаційне забезпечення роботи інституту грамотою відзначили завідувача бібліотеки Ольгу Зуєву.

Вітальний підсумок підбив декан факультету агротехнологій і природокористування Ігор Коваленко:

Для мене велика честь вітати вас у цьому навчальному закладі. ГАТІ СНАУ – один із найнадійніших вишів північного сходу України. Ходіть по місту з гордо піднятою головою, щоб усі знали, що ви студенти ГАТІ.

До того ж Ігор Миколайович вручив інститутові символічний подарунок на знак можливого відкриття в інституті нової спеціальності «Лісове господарство».

Також під час свята присутні згадали хвилиною мовчання тих, хто в різні роки поклав своє життя на захист рідної країни, та поклали квіти до обеліску.