Колишніх студентів не буває

У рамках святкування 120-річчя заснування навчального закладу у Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ пройшла велика зустріч випускників усіх поколінь.

Колишні студенти вишу з’їхалися з різних куточків України для того, щоб відвідати альма-матер, побувати в оновлених аудиторіях і лабораторіях, поспілкуватися з викладачами, пригадати безтурботні, яскраві студентські роки.

Я вітаю всіх вас у нашому сучасному навчальному закладі, – звернувся до присутніх директор Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ Анатолій Литвиненко. – Минулого року ми вирішили, що 28 червня буде днем випускника навчального закладу. Днем, коли кожен може завітати до альма-матер, щоб пригадати те, що залишилося з ним на все життя: знання, досвід, враження від перших кроків у дорослому світі. Я щиро вдячний усім, хто сьогодні зміг розділити з нами свято.

Захід розпочався з відео-лекторію «Студентські роки», який провела завідуюча народним музеєм С.А. Ковпака Надія Зайцева. Надія Олексіївна ознайомила присутніх із історичним шляхом навчального закладу від технікуму механізації сільського господарства 1950-х років до Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського національного аграрного університету. Також розповіла про відомих випускників кожного відділення вишу.

Отримавши диплом у 1959 році, я повернувся до навчального закладу 1979-го і пропрацював тут викладачем по 2009. Коли ми починали створювати лабораторію тракторів і автомобілів, там була гола земля… Зараз матеріально-технічна база на висоті, зроблено дуже багато, – розповідає випускник відділення механізації сільського господарства Володимир Давиденко. – Сучасним студентам я бажаю наполегливості та успіхів у навчанні. Інституту – постійно вдосконалювати навчальний і виховний процеси, готуючи кваліфіковані кадри для різних сфер господарства.

Своїми очікуваннями та враженнями від зустрічі поділилися випускники 2006 року відділення електрифікації.

Я прийшов до інституту, щоб побачити зміни, які відбулися в інституті. І звичайно ж, щоб зустріти своїх одногрупників. Те, що перед нами постало, дійсно сподобалося: оновлені аудиторії та лабораторії, сучасне обладнання та підходи до навчання молодих фахівців,
– майстер Глухівського РЕМ Сергій Циганчук.

Радий повернутися до витоків – у рідний навчальний заклад, який не лише давав знання, але й виховував. Хотілося б побачити якомога більше одногрупників і викладачів, зокрема Віктора Маслова. Я постійно співпрацюю з ГАТІ, разом із колегами допомагаю проводити заняття на виробництві й інколи беру участь в громадському житті інституту,
– інженер-електрик ТРК «Глухів» Сергій Скосир.

Далі гості інституту стали свідками вручення дипломів і відкриття інсталяції «Студентам – творцям нашої історії». Після завершення урочистостей випускники різних поколінь розділилися на екскурсійні групи та вирушили на зустріч із рідним навчальним закладом і педагогами.