Важлива кожна деталь

Викладачі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ Сергій Сашньов та Сергій Горох взяли участь у практичному семінарі «Двигуни, трансмісії та ходові частини сучасних тракторів», що проходив на базі Мирогощанського аграрного коледжу.

Захід відбувся 11-13 червня у рамках реалізації німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України». Як і завжди навчання розпочалося із закріплення теоретичних знань, а продовжилося покращенням практичних навичок.

Під час семінару німецький експерт, професор, доктор інженерних наук Герман Кнехтгес та викладачі спеціальності «Агроінженерія» аграрних коледжів та технікумів обговорили питання оцінки двигунів на підставі технічних характеристик, шляхи збільшення моторесурсу двигуна. Після цього лектор розповів про оптимальні показники витрати палива при номінальній частоті обертання ВВП та продемонстрував, як можна їх скоротити шляхом регулювання тиску в шинах.

До того ж педагогів ознайомили з конструктивними особливостями трактора John Deer-8310; функціональними особливостями дискової борони; залежністю зношення елементів від швидкості руху трактора та складу ґрунтів, впливу зміни кута атаки дисків на ґрунт тощо.

Також викладачам продемонстрували обладнання лабораторії «Технічний сервіс в АПК» Мирогощанського аграрного коледжу, отримане в рамках проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», та провели майстер-клас з його використання.

Насамкінець учасники семінару отримали сертифікати.