Екскурсія до колиски партизанської слави

23 травня студенти 31Е групи разом із куратором Наталією Сивоконь і викладачем спецдисциплін Юрієм Ковальовим відвідали місто Путивль.

Спочатку студенти вирушили до Молченського жіночого монастиря, у якому їх зустріла ігуменія-настоятелька Феодосія. Викладачі говорять, що обитель вразила всіх неймовірною красою, величчю храмів і прекрасною територією, яка тонула в розмаїтті зелені фруктових дерев і квітів.

Священник отець Стефан за проханням студентів відслужив молебень на покращення знань. Також молодим людям цікаво було відвідати потаємну кімнату монастиря, де ховався від своїх ворогів Лжедмитрій І – колишній монах Григорій Отреп’єв.

Не менше вражень справив на студентів і Спадщанський ліс, де молоді люди побачили зразки військової техніки, монументи визначних діячів партизанського руху, зокрема, С.А. Ковпака та С.В. Руднєва.

Такого роду екскурсії сприяють поглибленню знань із філософії, релігієзнавства й історії України, а також формують патріотичний світогляд студентів як майбутніх захисників Батьківщини,
– говорить Юрій Ковальов.

Наталія Сивоконь стверджує, що незабутні та неймовірні враження, які вони отримали під час екскурсії, залишаться в пам’яті назавжди, бо дуже приємно навчати студентів не лише в аудиторії, а й поза стінами навчального закладу. За словами Наталії Миколаївни, завжди з навчанням іде пліч-о-пліч і виховна робота.