Лише надія не вмирала, коли солдати йшли у бій…

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбувся святковий концерт із нагоди 74-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Розпочали урочистості з тематичного відеоряду та хвилини мовчання на згадку про тих, хто заплатив за нашу свободу життям, виборов незалежність власною кров’ю – з честю став на захист Батьківщини від німецьких окупантів.

Методист інституту Олександр Гладушка привітав ветеранів війни та педагогічної праці, співробітників і студентів зі святом Великої Перемоги. Побажав міцного здоров’я, безмежного щастя, родинного затишку та тепла, мирного неба й успіхів завжди та в усьому.

Друга світова, напевно, найстрашніша війна в історії людства, – додав Олександр Федорович. – Вона не оминула домівку жодного українця. На жаль, не пройшла повз і нашої спільної домівки – тоді Глухівського технікуму механізації сільського господарства. Із самого початку війни сотні наших співробітників і студентів пішли на фронт захищати країну. Вони героїчно боролися у складі регулярних частин на різних фронтах, партизанських загонів і з’єднань, підпільних груп. Більше ніж на два довгих роки перервалося життя нашого навчального закладу, стояли пустими аудиторії, не проводилися навчальні заняття. Але ми вистояли, перемогли, відбудували. Нині наш святий обов’язок – ніколи не забувати про той героїзм і подвиг українського народу.

До вітань долучився й колектив студентської самодіяльності. Під час концерту звучали тематичні пісні у виконанні Катерини Максименко, Альони Євтушенко, Анастасії Піддубної, Ангеліни Дерпи, Нікіти Андросова, Вікторії Татаренко, Анни Овсянко, Олександа Матюхіна та вокального ансамблю. Проникливий вірш зачитала Ірина Щастна. Емоційності заходу додавали відео та хореографічний супровід номерів.

Ведучі Альона Лукандій та Олег Калюжний здійснили історичний екскурс у часи Другої світової війни. Згадали також тих, хто й сьогодні був вимушений взяти зброю в руки та стати на захист неньки-України. На завершення подякували ветеранам за життя, героїзм, самовідданість і перемогу.