Клуб фінансової грамотності: далі буде

Студенти 11ФБП, 21ФБП, 31Ф та 31БО груп узяли участь у фінансовій тренінг-грі «CashFlow».

За запрошенням завідувача відділенням економіки та інформаційних технологій Наталії Маринченко гру проводила експерт із розвитку фінансового інтелекту та ведуча трансформаційних ігор Інна Лисенко. Захід відбувався в рамках роботи клубу фінансової грамотності, організованого на відділенні. Викладачі спецдисциплін Наталія Горох, Наталія Маринченко, Інна Середа, Ірина Кліндух спостерігали за тим, як молоді люди втілюють ідею вміти самим та допомогти навчитися всім, де брати вільні кошти, щоб жити, відпочивати та робити вже сьогодні пенсійне накопичення.

Заняття розпочалося з теоретичного матеріалу, який стосувався різних шляхів здійснення мрій. Зокрема, мова йшла про необхідність не лише активних, а й пасивних доходів, а також - вільних фінансових ресурсів, із яких потрібно відкладати, як мінімум 10%, щоб вийшла сума коштів, яку можна буде інвестувати в активи.

Далі кожен із учасників витягував картку з відповідною професією, де був стартовий капітал, як у кожного в житті – різний. Були як непередбачені доходи від спадкування, бізнесу, землі, депозитів, так і витрати на дітей, весілля, лікування… Ця гра показала студентам, як, почавши з маленького капіталу, можна стати мільйонером, якщо ризикувати останніми грошима, вклавши їх у маленький бізнес або в якісь активи. Багатьом вдалося досягти успіху та стати на крок ближчим до поставленої мети.

Після закінчення гри було підбито підсумки. Студенти розповіли про свої враження і чому вони навчилися, а також усвідомили, що вже сьогодні необхідно вміти шукати можливості для реалізації власних ідей.