Реалії сьогодення: проблеми та перспективи розвитку вишів України

У читальній залі бібліотеки ГАТІ СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

Насамперед директор інституту Анатолій Литвиненко вручив завідувачу навчально-виробничими практиками Марині Козловій диплом переможця конкурсу професійної майстерності «Педагогічний Оскар» у номінації «Інноваційний проект в організації освітнього процесу».

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох розповіла про підготовку до акредитації освітньо-професійних програм спеціальностей «Агроінженерія» й «Фінанси, банківська справа та страхування». Також Наталія Василівна закликала педагогів звернути увагу на підготовку студентів до державної підсумкової атестації, яка відтепер проводитиметься у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Щодо стану підготовки фахівців і перспективи розвитку відділення економіки та інформаційних технологій доповіла завідувач цього відділення Наталія Маринченко. Мова йшла про склад циклової комісії викладачів економіки, менеджменту й інформаційних технологій, наявні спеціальності на відділенні, кількість студентів, якісний показник знань майбутніх фахівців тощо.

Після цього заступник директора з навчально-виробничої роботи Дмитро Кордюков відзвітував про стан підготовки фахівців робітничих професій «Електрозварник ручного зварювання» й «Електромонтер».

Далі голова Центру молодіжної політики Альона Лукандій і голова Департаменту навчальної роботи ЦМП Юлія Самоха поінформували присутніх щодо сучасного бачення та перспектив освітнього й виховного процесу очима студентів.

Керівник вишу Анатолій Литвиненко акцентував увагу на проблемах і перспективах подальшого розвитку закладів вищої освіти України та впровадженні новітніх підходів до організації діяльності інституту. Серед іншого, Анатолій Васильович повідомив про реформування ДУ НМЦ «Агроосвіта», зміни в Законі України «Про вищу освіту», а також запропонував шляхи вдосконалення навчального процесу.

Протягом засідання педагогічної ради були ухвалені відповідні проекти рішень.