Теорія без практики – втрачений час

У ГАТІ СНАУ відбувся захист навчальної практики з фінансів студентів-бакалаврів, які здобувають спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування».

Протягом навчальної практики, керівником якої була завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Наталія Маринченко, студенти 11ФБП групи працювали з програмами 1С: Підприємство 8.2 та «M.E.DOC». Вони не лише закріпили теоретичні знання, а й набули нових умінь. Зокрема, аналізували основні доходи, видатки та дефіцит Державного бюджету України за 2018 рік і як вони змінилися за останні два роки, динаміку податкових надходжень, ефективність децентралізації тощо. Крім цього, складали кошторис для нашого навчального закладу. Також молоді люди створювали підприємства: вигадували назву, вид діяльності, набирали штатних працівників. Після нарахування заробітної плати в 1С: Підприємство 8.2 робили звіт по ЄСВ та 1ДФ в програмі «M.E.DOC». Виконали всю необхідну фінансову звітність для цих підприємств. Звіти з навчальної практики презентували Ольга Базуріна, Олександр Базурін та Аліна Чернишова.

На заході були присутні студенти 31М, 31Ф, 31 Бух груп. Також під час заходу Наталія Маринченко продемонструвала майбутнім фахівцям відеоролик «Фінансова грамотність». Разом зі студентами Наталія Анатоліївна обговорила значення поняття «багатий» і розглянула життя людини з погляду грошей.

Насамкінець Ольга Базуріна розповіла присутнім про тренінг «Інструменти гендерного аналізу задля покращення послуг в громадах», який студенти відвідали 12 квітня. До того ж продемонструвала отриману за участь літературу: «Мас-медіа, демократія, інформаційна війна», «Пособие по совершенному аграрному менеджменту» та «Проєвропейська свідомість сільських громад: шляхи реформування країни», що буде зберігатися в бібліотеці інституту.