Розумним бути модно

У рамках тижня природничо-математичних дисциплін викладач біології Лариса Володько зі студентами 11КІ групи провела інтелектуальну гру «Найрозумніший».

У першому турі молоді люди визначали найсильніші токсини, куди пливуть на нерест вугрі, на яких островах поширена слонова черепаха, які патології свідчать про нестачу вітаміну А, хто запропонував термін «біологія» тощо. У перерві між конкурсами молоді люди озвучували пісні та фільми, які містять назви тварин і рослин.

Другий тур складався з п’яти блоків: хімія, географія, фізика, Україна та біологія. До нього дійшли Юрій Пусь, Дар’я Кравець, Павло Сафронов, Олександра Фурса, Дмитро Брек і Дмитро Растопша. Конкурсанти з’ясовували, якого газу найбільша кількість у повітрі; нестача якого елемента викликає карієс зубів; який фізичний закон відкритий за допомогою яблука; який плід у картоплі; де на планеті немає річних кілець; скільки шийних хребців у жирафа; назву найбільшого діючого вулкану й інше.

Фінальним став бліц-турнір, у якому учасники мали надати найбільшу кількість відповідей. Юнаки називали головну частину квітки; підземний орган рослини; кореневу систему однодольних; кількість ребер у людини; відділ мозку, який відповідає за координацію руху; зуби, які з часом змінюються тощо.

Кількість правильних відповідей підраховувало журі у складі студенток 21АГ групи Яни Харченко й Олександри Картавої. У підсумку звання найрозумнішого виборов Юрій Пусь, друге місце посів Дмитро Брек, третім став Дмитро Растопша. Студенти отримали заохочення від викладача.