Головне завдання – фахова практична підготовка

Представники ГАТІ СНАУ взяли участь у практичних семінарах для педагогічних працівників зі спеціальності «Агроінженерія», що відбулися у рамках реалізації німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Семінари були на теми: «Обробіток ґрунту та посів» і «Важливі питання з організації фахової практичної підготовки з залученням приватної ініціативи». Під час них директор школи з питань сільськогосподарської техніки (Трісдор, Баварія) Норберт Бляйштайнер ознайомив завідувача відділення механізації та агропромислових технологій Вячеслава Чалого, викладача спецдисциплін Євгенія Авраменка й інших учасників із низкою актуальних тематичних питань.

Після цього Вячеслав Іванович і Євгеній Володимирович взяли участь у засіданні робочої групи «Механізація», де обговорили результати фахової інформаційної поїздки в Тріздорф у жовтні 2018 року та семінару для викладачів коледжів «Налаштування та обслуговування тракторів». Також відзвітували щодо ступеня виконання завдань, поставлених за результатами 1-го засідання робочої групи, зокрема, формування стандарту та змісту навчальної програми дисципліни «Експлуатація машин і обладнання» у форматі, який прийнятий у німецьких фахових школах.