Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди…

Викладач української література Світлана Зайнуліна разом зі студентами 11Ф групи провела круглий стіл «Шевченко в моєму житті».

У вступному слові Світлана Миколаївна наголосила, що в українській літературі немає фігури більш відомої, аніж Тарас Шевченко, а також нагадала про основні етапи його життя. Протягом заходу присутні розповідали про своє перше знайомство з Великим Кобзарем, декламували його поезії, ділилися враженнями від творів генія української літератури.

Майбутній фінансист Тетяна Бацюн розповіла про зв’язок Тараса Григоровича з Глуховом. До того ж студенти висловили припущення про те, що б написав Т.Г. Шевченко про наше місто, якби жив сьогодні.

Також під час заходу молоді люди переглянули фільм «Обличчя української нації» та буктрейлер за книгою «Тарас Шевченко в творах і картинах».

Підбиваючи підсумки, присутні зазначили, що твори великого українського поета хвилюватимуть і навчатимуть ще не одне покоління, а його безсмертне ім'я житиме у серцях, мріях і сподіваннях народу, пробуджуючи у них щирі та благородні почуття.