Ярмарок вакансій: віддамо студентів у турботливі руки

До Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ з’їхалися фермери, керівники підприємств та організацій, щоб стати потенційними роботодавцями для наших випускників.

На запрошення відгукнулося чимало установ. Серед них ТОВ «Велетень», ПП «Лан», ДП «Глухівський агролісгосп», ТОВ «Глухівський елеватор», КП «Глухівський тепловий район», Головне управління державного казначейства головного управління державного казначейства України в Сумській області, Глухівське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області, НВФ «Модуль», ТОВ «Дубовичі», Глухівська міськрайонна філія Сумського обласного центру зайнятості, ПАТ «Глухівський хлібокомбінат» і група компаній (Гелікон Груп, Сумимостобуд, Роад Констракшн).

Передусім директор вишу Анатолій Литвиненко привітав керівника ТОВ «Велетень», давнього партнера навчального закладу Надію Вайло з 20-річчям від дня заснування підприємства та подарував пам’ятний буклет. Анатолій Васильович ознайомив роботодавців із діяльністю навчального закладу. При цьому закцентував увагу на співпраці з іноземними партнерами та впровадженні дуальної освіти.

Якісна освіта й успішна кар’єра – це безупинна робота. Наш навчальний заклад сьогодні зорієнтований, головним чином, на те, щоб отримати довіру батьків і високу оцінку роботодавців, – звернувся до учасників Анатолій Литвиненко. – Зараз ми проводимо багато заходів, беремо активну участь у семінарах і тренінгах, адже дуже важливо спочатку навчитися викладачеві, а потім передати досвід молоді.

Далі представники підприємств, установ та організацій розповіли про переваги роботи саме у них, озвучили перелік вакансій і вимоги до майбутніх працівників. Судячи з озвученого, найбільший попит на агрономів, механіків, будівельників і банківських працівників. Детально з кожним претендентом роботодавці говорили під час співбесіди.

Інститут докладає зусиль, щоб дати вам роботу, – наголосила Надія Вайло. – Зараз ви маєте реальну перспективу працевлаштування та самореалізації. Багато випускників ГАТІ зараз працюють у нас на підприємстві, деякі паралельно навчаються, і ми задоволені їх роботою.

Протягом усього заходу рефреном звучала думка, що перспектива для молоді в Україні є, треба тільки хотіти реалізовувати себе. І якщо вже хочемо жити в Європі, то створити її маємо самі. Саме на молодь у цьому плані покладають великі надії.

Підсумком «Ярмарку вакансій» стало вручення роботодавцями свідоцтв-направлень студентам, які пройшли співбесіду. Майбутні електрики Ігор Євтушенко, Ярослав Манжос і Роман Побожий отримали сертифікати від НПФ «Модуль»; ТОВ «Дубовичі» запропонували роботу Павлу Черненку (41ВПР). З найбільшою кількістю потенційних співробітників серед студентів-будівельників визначилася компанія «Сумимостобуд». Серед них Єгор Щербаков, Євгеній Ядута, Тарас Шпигунов, Микола Полятикін, Ілля Ісаченко, Олександр Говійний і Руслан Золотарьов.

Цим студентам посміхнулася доля, однак попереду ще багато випробувань, зокрема, показати роботодавцеві, на що вони здатні.

Після завершення заходу гості інституту оглянули оновлені сучасні аудиторії та лабораторії, які є своєрідним подарунком до 120-річчя нашого навчального закладу.