Разом із виробничником

Викладач спецдисциплін Євгеній Авраменко та головний інженер ТОВ «Велетень» Віктор Чубун провели для студентів-механіків 3-го та 4-го курсів спільне заняття.

На парі мова йшла про особливості конструкцій сучасних зернозбиральних комбайнів, які використовують у ТОВ «Велетень». Це підприємство є давнім партнером ГАТІ СНАУ, тож отримані знання мають допомогти молодим людям і в процесі практики, і під час майбутньої роботи.

Віктор Олексійович доступною мовою розповів про техніку, яку використовує підприємство. При цьому звернув увагу на специфіку налаштування комбайнів іноземного виробництва відповідно до наших умов і сільгоспкультур. Студенти почули, що краще – колеса чи гусениці; чи варто гнатися за високою швидкістю пересування між полями; чи можна сліпо довіряти комп’ютерному налаштуванню тощо.

Розмова велась у площині практичного застосування техніки на конкретному підприємстві. Напевне, тому лекція поступово перейшла в обговорення різних модифікацій комбайнів, специфіки збирання тієї чи іншої культури, умов праці комбайнерів і фінансової винагороди за неї. Судячи з питань, які ставили майбутні аграрії, вони вже непогано орієнтуються в темі й готові до практичного заняття на базі ТОВ «Велетень», яке планують провести наступного тижня.