За крок до випуску

У ГАТІ СНАУ відбувся захист переддипломної (виробничої) та технологічної практики студентів, які здобувають спеціальність «Організація виробництва».

«Менеджмент – унікальна спеціальність, адже можна працювати в різних сферах фінансової галузі, – звернулася до присутніх зі вступним словом завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Наталія Маринченко. – Усе приходить із досвідом, але найголовніше – хотіти вчитися».

Під час захисту першими звітували Богдана Супрун і Ярослава Веретьонник, які проходили практику в ТОВ «Велетень». Дівчата розповіли про організаційну структуру установи та роботу, яку виконували на підприємстві. Зокрема, допомагали складати звіти, змінювали дизайн сайту, освоювали комп’ютерне забезпечення та вивчали господарську структуру.

Юлія Верченко та Тетяна Мороз розповіли присутнім про умови роботи на ФГ «Кристал-Перемога». Студентки допомагали менеджеру та бухгалтеру фермерського господарства робити розрахунки товарності сільськогосподарської продукції та порівнювати цінову політику за останні роки. Практикантки повідомили про програми, якими користувалися протягом роботи, ознайомили з показниками посівної площі та врожайності, а також технологіями, які використовує підприємство.

Завершив захист Віталій Мохер, який на дев’ять тижнів став співробітником Інституту луб’яних культур НААН України. Юнак, серед іншого, освоїв програмне забезпечення, створив більш сучасний, альтернативний веб-сайт установи: оновив дизайн і наповнив структурними елементами.

Майбутні менеджери звернули увагу на переваги та недоліки кожного підприємства, презентували бізнес-плани, а також відповіли на запитання Наталії Маринченко.

Захист звітів супроводжувався демонстрацією мультимедійних презентацій і відеороликів про діяльність підприємств і установ.