Інститут нас надихає

Студенти 16-МБП, 24-Б та 15-МБП груп зустрілися з випускником заочного відділення Юрієм Устименком, який захоплюється перетворенням мотоблоків на міні-трактори.

Любов до техніки в мене з дитинства, – говорить бакалавр із відзнакою, провідний механік філії «Глухівська ДЕД» ДП «Сумський облавтодор» Юрій Устименко. – Мені подобалось усе, що гирчало й рухалося. Першим, до чого доклав рук, був мопед «Верховина», на який я прилаштував двигун від бензопили. Згодом із підручного матеріалу зробив свій перший трактор. Коли почали з’являтися мотоблоки, не на жарт захопився перетворенням їх на міні-трактори. Починаючи з 2012 року, з-під моїх рук уже вийшло більше 300 зразків цієї диво-техніки.

Під час зустрічі Юрій Володимирович щиро ділився власними напрацюваннями; пояснював специфіку конструкцій певних елементів і вузлів; демонстрував, як удосконалював кожний наступний трактор і підлаштовував під потреби конкретного замовника. Питання, які звучали від присутніх, свідчили про те, що в електронній читальній залі бібліотеки інституту зібралися люди, яким ця тема також близька та цікава.

Зупинятися на досягнутому успішний випускник-заочник не збирається – зараз він продовжує свою освіту вже у Сумському національному аграрному університеті.