Про наслідки думати завчасно

Для студентів Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ провели ознайомчу лекцію «Протидія торгівлі людьми».

Фахівець із соціальної роботи відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей і молоді територіального центру соціального обслуговування Глухівської міськради Олена Муха ознайомила студентів із переліком необхідних документів для виїзду за кордон, видами торгівлі людьми. Також вона розповіла, що фотографія, викладена у соцмережу без згоди людини, яка зображена ній, може бути одним із видів рабства. Олена Олександрівна обговорила з юнаками та дівчатами питання рабства в Україні, яким чином воно виявлене, які соціальні категорії підпадають під нього, та проблему булінгу.

Фахівець другої категорії Глухівського міськрайонного сектору філії ДУ «Центр пробації в Сумській області» Артем Хоруженко ознайомив присутніх із законодавчою частиною торгівлі людьми, зокрема, терміном покарання за цей злочин. До того ж Артем Олексійович зазначив, що існуюча проблема не повинна змушувати сидіти на одному місці, просто необхідно завчасно думати про наслідки.

Насамкінець переглянули відеоролик «Життя на продаж». Після чого Олена Муха розповіла конкретний приклад, який стався із жителькою Глухова.