Виваженими зосередженими кроками рухаємося вперед

У читальній залі бібліотеки ГАТІ СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

Насамперед керівник інституту Анатолій Литвиненко вручив Подяку НМЦ «Агроосвіта» завідувачеві заочного відділення Світлані Самофаловій і заступникові директора з навчально-виробничої роботи Дмитрові Кордюкову.

Під час заходу заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох підбила підсумки діяльності навчальної частини та виховного відділу за перший семестр та ознайомила присутніх із основними напрямками діяльності в поточному семестрі. Серед іншого – проходження атестації лабораторій і кабінетів, акредитація освітньо-професійних програм і вивчення питання ліцензування нових спеціальностей. Після цього педагогічна рада заслухала звіти заступника директора з навчально-виробничої роботи Дмитра Кордюкова та заступника директора з виробничої роботи Михайла Кліндуха.

Завідувач відділення механізації та агропромислових технологій Вячеслав Чалий звернув увагу присутніх на стан підготовки фахівців і перспективи розвитку відділення механізації та АПТ. Зокрема В’ячеслав Іванович проаналізував успішність і відвідуваність занять студентами, закцентував увагу педагогів на тому, що зараз кабінети й лабораторії оновлюються та поповнюються сучасними зразками деталей тракторів, наборами ключів, комп’ютерами, стендами тощо. В обговоренні цього питання взяв участь голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Олександр Дещенко.

Про використання різних форм і видів підвищення кваліфікації як складової частини професійного розвитку педагогічних працівників і реформування педагогічної освіти розповіла завідувач навчально-методичним кабінетом Ірина Хлонь.

Щодо внесення змін до плану роботи навчального закладу у ІІ семестрі 2018-2019 навчального року доповів методист агротехінституту Олександр Гладушка. Також Олександр Федорович виніс пропозицію перезатвердити Положення про паспортизацію й атестацію лабораторій, кабінетів, робочих місць та інших об’єктів навчально-виробничого призначення у зв’язку з закінченням терміну.

У процесі засідання були прийняті відповідні проекти рішень.