Ефективно працювати можна й на відстані

В електронній читальній залі ГАТІ СНАУ відбувся скайп-зв’язок з експертом із моніторингу й оцінки проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» Оленою Скуратовою.

Під час інтернет-спілкування 14 викладачів Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ ділилися враженнями від 6 семінарів, які протягом 2018 року відбувалися на базі НМЦ «Агроосвіта» в рамках міжнародного проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України». Мова йшла про конкретні методичні розробки, педагогічні прийоми, стиль проведення занять німецьких експертів та інше, що не просто припало до смаку нашим викладачам, а й уже застосовується на практиці.

Такий аналіз – це щорічна оцінка спільної роботи обох сторін проекту, спосіб подивитися, що та як спрацювало з ідей, запропонованих нами,
– пояснила Олена Скуратова.

По суті це було онлайн-анкетування, що стосувалося окремо кожного з тренінгів та експертів, які їх проводили.

Нагадаємо, в рамках проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» загалом викладачі ГАТІ СНАУ отримали нові знання та навички під час таких семінарів: «Дидактика та методика викладання у фаховій освіті», «Обслуговування сучасної сільськогосподарської техніки для захисту рослин», «Землеробство, сівозміни, обробіток ґрунту та вирощування проміжних культур», «Управління обладнанням для сушки зерна», «Сучасні технології вирощування ріпака озимого», «Методологія розробки стандартів освіти».