Наш закон – наша сила

12 грудня в Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ для студентів 11Б, 11М та 11КІ груп провели інформаційну годину, що відбулася в рамках Всеукраїнського тижня права.

У заході взяли участь фахівець відділення із соціальної роботи серед дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Олена Муха та фахівець Глухівського міськрайонного сектору державної установи «Центр пробації» в Сумській області Артем Хоруженко.

Під час зустрічі гості ГАТІ ознайомили студентів із наступними питаннями: домашнє насильство та протидія йому, булінг, адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх. Олена Олександрівна й Артур Олексійович розповіли першокурсникам, куди звертатися, якщо стали об'єктом знущання; як правильно будувати відносини в сім'ї; як бути законослухняними громадянами, гарними дітьми та батьками. Крім цього, Артем Хоруженко поінформував присутніх щодо нововведень, які вступлять в силу з січня 2019 року в полі Закону України «Про насильство в сім'ї», та наголосив на тому, як вагомо змінюється відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Зустріч вийшла цікавою, оскільки була побудована в формі діалогу. Студенти першого курсу дискутували, висловлювали власну точку зору й отримали вичерпні відповіді на всі запитання. Інформаційна година супроводжувалася повчальними відео-роликами.