Герої нашого часу

Напередодні Дня Збройних Сил України у ГАТІ СНАУ провели урочисту годину мужності «Покликані захищати Батьківщину».

Студентів 11Е та 12 АІ груп ознайомили з етапами становлення сучасного українського війська. Серед іншого ведучі заходу порівняли кількісний склад, рівень матеріального забезпечення, стан бойового спорядження ЗСУ в різні роки аж до сьогодення.

Поділитися власним досвідом захисника України запросили випускника Глухівського агротехнічного інститут імені С.А. Ковпака СНАУ, волонтера, учасника АТО, голову ГО «Військово-патріотичний рух "ДЖУРА" Юрія Негребу.

Особисто для мене армія почалась у студентські роки, – звернувся до молодих людей Юрій Леонідович. – У такому віці, як ви зараз, я вже усвідомлював, що не можу підвести своїх рідних, які захищали рідну землю під час Другої світової війни, які за наказом Батьківщини пішли в Афганістан. Вони виконували свою чоловічу роботу в тих умовах, в яких жили, не ховалися за чужими спинами. Тому й на строкову службу пішов із легкою душею, і коли оголосили мобілізацію, не роздумував ні хвилини. Запам’ятайте: тільки від вас, ваших вчинків залежить і ваше життя, й доля всієї України. Будьте відповідальними.

Також Юрій Негреба ознайомив студентів із діяльністю ГО «Військово-патріотичний рух "ДЖУРА" й розповів про надані ним для аудиторії з предмету «Захист Вітчизни» макети зброї та бойового спорядження сучасного українського війська.

На визнання внеску випускника в патріотичне виховання молоді директор інституту Анатолій Литвиненко вручив Ю. Негребі почесний знак ДУ НМЦ «Агроосвіта» «За впровадження інновацій в освіті».