Ми – майбутнє аграрної України!

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відділення механізації та агропромислових технологій відкрило двері школярам.

Спочатку завідувач цього відділення Вячеслав Чалий привітав учнів Глухівської ЗОШ №2. Далі завідувач підготовчим відділенням Оксана Вілкова ознайомила присутніх із переліком професій, які можна здобути в інституті.

Дев’ятикласники взяли участь у захоплюючому квесті, попередньо розділившись на «Інженерів» і «Конструкторів». Юнаки та дівчата, переходячи з однієї аудиторії в іншу, на швидкість виконували тематичні завдання. Орієнтуватися на місцевості допомагали студенти 11АІ групи Владислав Дещенко, Дмитро Веллер і Дмитро Сарапин, які не так давно були на місці школярів.

Під час квесту учні другої школи отримали змогу відчути себе агроінженерами: за емблемами визначали назви складових деталей машин і тракторів, перевіряли власні знання правил дорожнього руху, розбирали та збирали макет двигуна внутрішнього згорання, розгадували кросворди та ребуси. Крім цього, у процесі онлайн-гри, що проводилася в комп’ютерному класі з новою технікою, закупленою за проектом «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», вгадували марки автомобілів. Як юні агрономи, за зовнішнім виглядом визначали назви рослин.

У підсумку найшвидше з усіма завданнями впоралася команда «Інженери». Учасникам квесту на згадку подарували сувеніри.

Завершили зустріч смакуванням млинців із чаєм у студентському смарт-кафе «Smile».