Ми збудуємо нову Україну

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбувся День відкритих дверей відділення будівництва.

Насамперед завідувач цього відділення Віра Хлонь запросила школярів переглянути презентаційний відео-ролик про історію будівництва та принципи навчання студентів-будівельників. Завідувач підготовчим відділенням Оксана Вілкова ознайомила дев’ятикласників із переліком спеціальностей, за якими готують фахівців у виші. Після цього завідувач навчально-виробничою майстернею Євгеній Кулик презентував учням гурток різьби по дереву.

Учні Глухівської ЗОШ №1, розділившись на бригади «Проектувальники» й «Інженери» взяли участь у захоплюючому квесті. Кожна команда мала власний маршрут і, подорожуючи аудиторіями, виконувала різноманітні завдання, пов’язані з будівельною справою. «Бригадирами», які допомагали школярам орієнтуватися в аудиторіях, були студенти 21ББП групи Павло Федосенко та Василь Пінчук.

Дев’ятикласники були помітно зацікавлені тим, що робили. Граючи в дартс, вони обирали своє майбутнє: де будуть навчатися або ж яку стипендію отримуватимуть. У процесі конкурсу «Я – зодчий» за описом типу споруди знаходили фотографії будівель. Під час конкурсу «Веселі вантажники» аудиторія наповнилася сміхом – юнаки та дівчата переносили «будівельний вантаж» (повітряні кульки) совковою лопатою. Також школярі розбирали будівельні матеріали за видами, пробували вгадати найпопулярніші відповіді першокурсників на прості питання про життя інституту, брали участь у вікторині «Будівельник знає все».

У підсумку перемогу здобула команда «Проектувальники», яка зібрала найбільшу кількість «грошей». Будівельні бригади отримали на згадку сувеніри та солодкі призи.

Завершилося все фотографуванням і смакуванням млинців із малиною та чаєм у студентському смарт-кафе.