Вдалий старт тижня заочного відділення

13 листопада студенти заочного відділення відвідали Національний заповідник «Глухів», де проходить виставка «Дерево життя» члена Національної спілки художників України, спеціаліста вищої категорії, ніжинської майстрині-художниці Юлії Петренко.

Студенти переглянули галерею картин із солоного тіста - відродженої національної техніки народного мистецтва. Зокрема, як стверджують відвідувачі, сподобалися «Шевченківські мотиви», створені художницею за поезіями Кобзаря, та «Гоголівські мотиви», на які майстриню надихнула творчість Миколи Гоголя. Переглядаючи картини української національної тематики з культури та побуту населення України, заочники ніби перенеслися в старовинне українське село з традиційними обрядами: сватанням, вінчанням, весіллям тощо.

Юлія Миколаївна для виставки надала роботи власної авторської техніки «Ліплення об’ємних картин-барельєфів із біомаси», які називають «об’ємним живописом» та «українським 3D». Також майстриня виготовляє ще й авторські ляльки, виконує дизайн та оформлення інтер’єрів, вишивку й оздоблення одягу авторським малюнком і бісером.

Після завершення екскурсії студенти поділилися враженнями від перегляду виставки – вони були у захваті від майстерності художниці.