Приймали майбутніх фінансових геніїв

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбулася презентація відділення економіки та інформаційних технологій.

На початку завідувач відділення Наталія Маринченко привітала школярів і розповіла про переваги економічних спеціальностей. Студенти, які навчаються та паралельно працюють, поділилися секретами успіху. Зокрема, Денис Никончук (11ФБП) розповів про принципи роботи в глухівському водоканалі, Ігор Скорогодський (21ФБП), співробітник пенсійного фонду, звернув увагу майбутніх абітурієнтів на важливість старанного навчання для подальшого працевлаштування. Під час Skype-зв’язку Богдан Онищенко, який після практики залишився працювати в харківській IT-компанії, запевнив, що студенти ГАТІ СНАУ вже протягом навчання можуть заробити свої перші гроші.

Учні Глухівської ЗОШ №3 ознайомилися зі спеціальностями та викладачами відділення. Юнаки та дівчата поділилися на команди «Баксики» й «Піксики» та, переходячи з однієї аудиторії в іншу, виконували різноманітні тематичні завдання. В інтелект-кафе «Економіст» школярі «смакували» коктейль «Інтелектуальний», напій «Бухгалтерська загадка», фірмову страву вінегрет «Економіст», а на десерт їм дістався багатошаровий торт «Економічна піраміда», виконуюючи завдання цього конкурсу школярі з’єднували за змістом слова, наведені в піраміді справа та зліва. У наступній аудиторії, намагаючись зібрати найбільшу кількість монет, молоді люди боролися за титул «Фінансовий геній». Далі команди взяли участь у конкурсі «Розшифруй» і спробували відчути себе маркетологами. На фінішній прямій учнів зустрічали комп’ютерники, які влаштували учасникам гри літературний аукціон і давали завдання: назвати комп’ютерну комплектуючу, відгадати загадки та продовжити словосполучення на комп’ютерну тематику.

Учні третьої школи поспілкувалися з викладачами, ознайомилися з нашим навчальним закладом і відчули себе студентами. Насамкінець учасники отримали грамоти та смакували солодощами з чаєм.