Засідання навчально-методичної комісії: працюємо на результат

На базі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ працює НМК аграрних технікумів і коледжів із фізичного виховання.

Насамперед директор вишу Анатолій Литвиненко ознайомив гостей із навчальною базою інституту. Серед інших аудиторій, оснащених сучасною технікою, особливу увагу звернули на оновлений кабінет з предмету «Захист Вітчизни». Тут колишній студент ГАТІ СНАУ, учасник АТО, голова ГО «Військово-патріотичний рух «Джура» Юрій Негреба розповів про співпрацю цієї організації з навчальним закладом і продемонстрував зразки зброї та бойового спорядження сучасного українського війська, наданої учасниками бойових дій у користування агротехінституту. Також члени комісії відвідали народний музей С.А. Ковпака, а родзинкою екскурсії стала капсула часу, яку з цього року почали закладати випускники.

Далі відбулося засідання навчально-методичної комісії, під час якого розглянули низку питань. Зокрема, мова йшла про стан і перспективи розвитку фізичного виховання в аграрних закладах вищої освіти, планування роботи викладача зі студентами віднесеними за станом здоров’я до спеціальної медичної групи та груп спортивного напрямку. До того ж, керівники фізичного виховання звернули увагу на методику проведення позааудиторних спортивно-масових заходів, занять із настільного тенісу, як одного із засобів підвищення моторної щільності заняття. Крім цього, обговорили доцільність використання дихальних вправ в оздоровчій фізичній культурі.

Усі фото з семінару «Оцінювання фізичної підготовленості студентів аграрних закладів вищої освіти» та роботи навчально-методичної комісії можна знайти на Google Фото