Фізичне виховання в аграрних вишах України: стан, проблеми та перспективи

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбувся практичний семінар «Оцінювання фізичної підготовленості студентів аграрних закладів вищої освіти».

До міста з тисячолітньою історією з’їхалася керівники фізичного виховання з різних куточків України: Сум, Кропивницького, Кіцмана, Білгород-Дністровська, Вознесенська, Немішаєва, Путивля, Малого Висторопу та Хомутця (Полтавщина).

Спочатку директор вишу Анатолій Литвиненко привітав присутніх і побажав успішного робочого дня. Після цього він ознайомив гостей із історією інституту та специфікою навчального процесу в ньому, розповів про активне впровадження дуальної освіти. Також Анатолій Васильович здійснив огляд соціальної інфраструктури та матеріально-технічної бази установи.

Далі методист НМЦ «Агроосвіта» Олександр Мироненко поінформував про стан, проблеми та перспективи фізичного виховання в аграрних ВНЗ України та зазначив, що такі семінари будуть проводитися й надалі для обміну досвідом.

Під час зустрічі голова циклової комісії фізичного виховання та ЗВ Віктор Гололобов розповів про проведене в минулому році оцінювання фізичної підготовленості студентів. Завідувач методичного кабінету інституту Ірина Хлонь звернула увагу на сучасні підходи та бачення підвищення кваліфікації фахівців із фізвиховання. Психолог Ірина Марченко провела для учасників тренінг «Психологічні аспекти підвищення мотивації студентів під час проведення занять із фізичного виховання».

Після цього пройшла практична частина семінару, у процесі якої викладачі агротехінституту поділилися досвідом проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості студентів. Юнаки й дівчата демонстрували силу, витримку та спритність. Кращих спортсменів відзначили грамотами. Також у рамках заходу відбулися показові виступи вихованців військово-патріотичного клубу «Мужність», членами якого є і студенти ГАТІ.

Насамкінець учасники семінару поділилися враженнями й обговорили подальші плани на проведення подібних заходів.