А ми тую козацькую славу збережемо…

У читальній залі бібліотеки інституту відбувся урочистий виховний захід, присвячений Дню захисника України, Дню українського козацтва та святу Покрови Пресвятої Богородиці.

Заступник директора з виховної роботи Сергій Журба подякував воїнам, які захищали кордони України, не жаліючи власного здоров'я та життя. Сергій Олександрович побажав присутнім Божого благословення, успіхів у всіх починаннях і міцного здоров’я.

Випускникові інституту, кавалеру ордену «За мужність» ІІІ ступеню Сергію Ющенку та викладачеві інституту відділення електроенергетики АПВ Федору Лук’яненку подарували квіти. Зі свого боку Сергій Ющенко побажав, щоб на Сході скоріше закінчилася війна, щоб молодь брала приклад із славних предків, а у світі панував мир і всі були здоровими.

Під час заходу завідуюча народним музеєм С.А. Ковпака Надія Зайцева здійснила історичний екскурс назад в минуле – до козацтва. Крім цього, глядачі переглядали фільми про Крути, про Україну в Другій світовій війні та відеокліп «Ти – солдат України!». Студент ГАТІ Олександр Мирошниченко виконав пісню «Їхали козаки», яка останнім часом стала символом боротьби за перемогу.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх синів і доньок українського народу, які в різні часи поклали своє життя за свободу і незалежність нашої держави.

Із нагоди свята також було розгорнуто тематичну виставку.