Знай свої права! Не забувай про обов’язки!

У рамках Тижня правових знань у ГАТІ СНАУ відбулася зустріч студентів 11БО, 11Ф й 11АГ груп із начальником сектору превенції Глухівського управління національної поліції в Сумській області Миколою Фокіним і юрисконсультом інституту Костянтином Леонтенком.

На початку заходу, що проходив у форматі круглого столу, заступник директора з виховної роботи Сергій Журба закликав студентів завжди поважати та неухильно дотримуватися законів, щоб із юного віку виховати в собі відповідального та чесного громадянина.

Під час зустрічі представник національної поліції розповів присутнім про найпоширеніші правопорушення серед підлітків і карну відповідальність за них, а також про скалічені долі молодих людей, які чинили протизаконні дії. Крім цього, Микола Олександрович звернув увагу присутніх на зміни внесені до низки Законів України, що стосуються відповідальності батьків за неповнолітніх дітей і на те, які права є у неповнолітніх осіб та як ними користуватися.

Юрисконсульт у своєму виступі наголосив саме на правах і обов’язках студентів, дотриманні ними правил поведінки в навчальному закладі. Костянтин Вікторович закликав звертатися до нього з будь-яких юридичних питань.

Учасники круглого столу ставили запитання, на які отримали чіткі ґрунтовні відповіді. Насамкінець молоді люди дійшли висновку, що дотримання Закону є запорукою успішного життя та діяльності людини.