Навчання студентів-аграріїв: європейський досвід

Студенти 21ББП групи ГАТІ СНАУ Михайло Андрущенко та Владислав Бугай стали учасниками Літньої школи АПД 2018, організованої з ініціативи Агро-політичного діалогу та за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини.

Із 22 по 29 вересня на базі Науково-методичного центру «Агроосвіта» студентів й аспірантів українських аграрних вишів ознайомлювали з Європейським досвідом організації аграрної політики, освіти та бізнесу. У процесі занять молоді люди створювали проекти, переглядали презентації, а також обговорювали питання поліпшення системи навчання студентів-аграріїв в Україні, підвищення кваліфікації в сільському господарстві Німеччини тощо. Крім цього, звернули увагу на діяльність ЄС в аграрному секторі нашої країни.

Учасники відвідали німецькі компанії, які працюють в Україні (BASF, Bayer, CLAAS), виставку сільськогосподарської техніки, оглянули дослідницьке поле АДНЦ. Приємною несподіванкою для них стали похід до французького ресторану “Mon Cher”, круїз-екскурсія на пароплаві по Дніпру та гра в боулінг. У передостанній день вони презентували фінальні проекти, у яких висвітлили власну точку зору щодо того, як німецький досвід, отриманий під час літньої школи, може бути використаний для подальшого навчання або ж працевлаштування.

Насамкінець відбулася зустріч із німецькими партнерами на честь завершення літньої школи, під час якої учасникам вручили дипломи.

Заняття проходили виключно англійською мовою, що допомогло удосконалити практичні навички спілкування.