Початок навчального року: впевнені кроки в успішне майбутнє

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбулася урочиста лінійка з нагоди святкування Дня знань.

Насамперед першокурсники, які відсьогодні поповнили дружню студентську родину нашої альма-матер, вийшли під гучні оплески та звуки святкового маршу.

На урочистому відкритті почесне право підняти Державний Прапор України надали випускнику, призеру Чемпіонату Світу та Європи із судномодельного спорту, майстру спорту України Юрію Примакову та студентці першого курсу, активній учасниці художньої самодіяльності міста, відмінниці навчання Ользі Володько.

Директор інституту Анатолій Литвиненко привітав присутніх не лише з Днем знань, а й Днем міста, адже саме сьогодні Глухів було звільнено від фашистських загарбників.

Дорогі першокурсники, ми з гордістю протягом усього навчання будемо творити з вас особистість. Ми дамо вам успішний старт і віримо, що протягом навчання ви станете успішними, можливо, хтось навіть знайде тут свою долю та створить сім’ю, – сказав Анатолій Васильович. – Дорогі батьки, сьогодні особлива подія у вашому житті: сьогодні ви передаєте нам найцінніший скарб- власних дітей, а ми його приймаємо та будемо плекати. У добру путь! Успішного навчального року!

Не зміг залишитися осторонь і проректор із науково-педагогічної та навчальної роботи Сумського національного аграрного університету Валерій Жмайлов:

Я завжди радий прибути на свою батьківщину та передати вітання від усього ректорату СНАУ з початком нового навчального року. Це день, який творить нову історію, особливо для першокурсників. Інститут випускає дійсно кваліфікованих спеціалістів, які мають великі перспективи на виробництві. Сьогодні в освітньому процесі відбуваються великі зміни: підвищується рівень навчання, запроваджуються інновації, створюються нові проекти. Тому, шановні студенти, бажаю вам успіхів, а керівництву інституту дякую за організовану роботу.

Також студентів, батьків і педагогів привітав Благочинний Глухівського церковного округу протоієрей Олексій Родіонов та вручив пам’ятні буклети з нагоди 25-річчя Конотопсько-Глухівської єпархії.

Дорогие учащиеся, берегите своих родителей и учителей, заботьтесь о них, ведь они – основа вашего будущего, – звернувся до студентів священослужитель. – Будьте счастливы!

Студентам і кураторам перших курсів вручили сертифікат і пам’ятні значки «Я – студент ГАТІ». Крім цього, привітали ветеранів педагогічної праці, які своє життя присвятили навчанню та вихованню тепер уже професіоналів своєї справи.

Під час заходу до першокурсників звернулися студенти-бакалаври, які прийняли їх до інститутської родини, вручивши студентський квиток, залікову книжку та книгу як символ мудрості та жаги до знань.

Після того Валерій Жмайлов вручив подяки ректора СНАУ директору нашого вишу Анатолію Литвиненку, завідувачу відділення механізації та агропромислових технологій Вячеславу Чалому, завідувачу навчально-виробничої майстерні Євгенію Кулику та викладачу спецдисциплін Олексію Ткачову.

Процедуру нагородження продовжив Анатолій Васильович.

За відповідальне ставлення до роботи, активну життєву позицію та вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики і примноження творчих здобутків рідного навчального закладу вручили грамоту голові центру молодіжної політики ГАТІ СНАУ Альоні Волковій.

За сумлінне ставлення до навчання, активну життєву позицію та вагомий особистий внесок у розвиток матеріально-технічної бази рідного навчального закладу під час проходження виробничої практики нагородили грамотами студентів 41Б групи Андрія Лєснікова, Віталія Мережка, Єгора Щербакова та студента 31Б групи Сергія Ваніна.

За відмінне навчання, активну участь у громадському житті інституту та вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики рідного навчального закладу відзначили студента 41ОКМ групи Руслана Каліновича.

За сумлінне ставлення до навчання, активну участь у громадському житті інституту та вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики рідного навчального закладу вручили грамоти студентці 31Ф групи Наталії Грибко та студентці 41ОВ групи Ярославі Веретьонник.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадському житті інституту, вагомий особистий внесок у навчання та виховання молодого покоління нагородили викладача української мови та літератури Тамару Михайлюкову.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, сумлінне ставлення до роботи, вагомий особистий внесок у ефективне впровадження інноваційних педагогічних технологій відзначили викладача математичних дисциплін Тетяну Лазарєву.

За багаторічну і якісну працю, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, особистий внесок у загальні результати роботи та активну участь у громадському житті навчального закладу грамотами було нагороджено майстрів виробничого навчання Івана Шумару, Миколу Риля, Бориса Золотарьова, кухаря Світлану Шершень, слюсаря-електрика Олександра Кашару.

Дипломи вручили 31ПЕ групі (куратор Олексій Ткачов), 41М групі (куратор Ірина Матвієнко), 41Б групі (куратор Денис Овсянко), 21Ф групі (куратор Ірина Кліндух) за перемогу в конкурсі «Краща академічна група відділення – 2018». Остання стала і кращою академічною групою інституту.

Наприкінці свята присутні згадали хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя на захист рідної країни, та запустили в небо жовто-блакитні кульки.

Після завершення урочистостей представники колективу інституту взяли участь у міських урочистостях із нагоди 75-ї річниці визволення Глухова.