Розширюємо освітні горизонти

Викладачі ГАТІ СНАУ взяли участь у семінарі «Обслуговування сучасної сільськогосподарської техніки для захисту рослин».

Захід відбувався в рамках реалізації німецько-українського проекту “Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України”. Протягом трьох днів на базі ДУ “НМЦ “Агроосвіта” учасники обговорювали питання удосконалення підготовки фахівців зі спеціальностей “Агроінженерія” та “Агрономія” в аграрних технікумах і коледжах.

Основним доповідачем був Берн Хенн, німецький експерт.

У перший день семінару завідувач відділення механізації та агропромислових техногогій Вячеслав Чалий, голова циклової комісії Олександр Дещенко та викладач спецдисциплін Сергій Сашньов детально розглянули теоретичні основи застосування сучасної сільськогосподарської техніки для захисту рослин.

Другого дня на базі НУБіП України представник фірми KUHN-Ukraine Олександр Соловей та Берн Хенн на зразках техніки показали роботу оприскувачів.

Третій день пройшов на випробувальних полігонах УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого спільно з Німецько-українським Аграрно-демонстраційним навчальним центром (АДНЦ) у рамках International Field Days Ukraine, під час якого було оглянуто представлену сучасну сільськогосподарську техніку, продемонстровано роботу оприскувачів різних марок.

Після завершення семінару учасники отримали сертифікати.