Студентська молодь – рушій прогресу

Голова Центру молодіжної політики Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ Альона Волкова взяла участь у ХХ зльоті студентських лідерів аграрної освіти, що відбувся в м. Умань.

Представники вишів з усіх областей України зібралися в Умані, щоб обмінятися досвідом і поспілкуватися зі своїми колегами в неформальній обстановці.

Під час зльоту студенти обговорювали перспективи привабливості аграрного сектору, питання змін у самоврядуванні, проблеми коливання клімату та його вплив на сільське виробництво в Україні. Висловлювали думки щодо ведення сучасного садівництва й овочівництва, лісового господарства на засадах наближеного до природи лісівництва. Дискутували на теми земельної реформи та ролі озеленення сіл у розвитку зеленого туризму.

У процесі цього масштабного заходу активісти влаштували акцію «Подаруй дитині радість», відвідавши обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Брали участь у конкурсі «Стратегічний розвиток аграрного сектору – бачення молодих українських спеціалістів».

Крім того, не забули і про відпочинок: екскурсії до Національного дендрологічного парку «Софіївка» та комплексу фонтанів «Перлина кохання». Також активісти відвідали студентську вечірку «Запалимо зорі».