Підтвердили професійну зрілість

У лабораторії рослинництва Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ відбувся конкурс на кращого орача серед студентів-механіків третього курсу.

Традиційно перед початком виробничої практики в навчальному закладі проводяться конкурси на професійну зрілість. Основними завданнями таких змагань є закріплення теоретичних знань на практиці та відбір кращих фахівців для подальшої роботи на провідних аграрних підприємствах.

Головними критеріями оцінки роботи майбутніх механіків стали налаштування агрегатів, перевертання верхнього шару ґрунту, глибина оранки та рівномірність ґрунту після неї.

Досягнення конкурсантів оцінювали головний інженер ТОВ «Голландська аграрна компанія» Сергій Антонець, викладачі циклових комісій агроінженерних дисциплін і майстри виробничого навчання.

У підсумку кращими орачами визнали Андрія Смичка (31М) й Олександра Фурсу (32М).

Оранку виконали на «відмінно», ви у цій справі молодці, – звернувся до студентів Сергій Антонець. – Бажаю вам успіхів, постійного розвитку й удосконалення професійних навичок. Зараз ви думаєте, що все знаєте, але повірте, на роботі кожен день дізнаєшся щось нове.