Рецепт успіху життя: якісна освіта

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відбувся день відкритих дверей.

До вишу завітали випускники з Глухівського, Середино-Будського, Шосткинського, Кролевецького, Новгород-Сіверського та Путивльського районів, а також усіх шкіл Глухова.

У спортивній залі студентський актив зустрів школярів запальним флешмобом, а кожне відділення презентувало свої досягнення. Учні під керівництвом студентів і викладачів конструювали електронні іграшки, вчилися обрізати фруктові дерева, керувати освітленням за допомоги фотореле. Біля кожного презентаційного майданчика відбулася серія майстер-класів: різьби по дереву, роботи з сучасними геодезичними приладами, влаштування зовнішньої теплоізоляції тощо.

Юнаки та дівчата отримали можливість відчути себе інженерами-проектувальниками та рекламними менеджерами. Викликали захоплення в учасників заходу цікавинки від відділення будівництва: «дерево успішного будівельника» та «будівельні смаколики». Випускники побачили та розібралися з моделлю розумного «енергоефективного» будинку, переглянули виставки гуртків «Майстриня» та з різьби по дереву.

Учасники студентської самодіяльності влаштували яскраву концертну програму. Під час неї завідуюча підготовчим відділенням Оксана Вілкова ознайомила з процедурою вступу та реєстрацією на підготовчі курси. Директор навчального закладу Анатолій Литвиненко поділився рецептом успішного життя, який полягає у правильному виборі навчального закладу та майбутньої професії.

ГАТІ СНАУ для мене – альма-матер, адже тут я здобув освіту та пройшов шлях від студента до керівника, – наголошує Анатолій Васильович. – Сьогодні аграрний бізнес стрімко розвивається, і щоденно до інституту звертаються виробничники, які постійно запрошують на роботу чи практику агрономів, механіків, будівельників, айтішників , фінансистів, менеджерів та інших. Колектив вишу зосереджений на забезпеченні комфортного життя студентів, стабільності навчального процесу та якісній фаховій підготовці.

Також Анатолій Васильович разом із Оксаною Григорівною провели розіграш лотерей. Спочатку 15 щасливчиків отримали у подарунок сувеніри з символікою ГАТІ СНАУ. Далі відбувся розіграш серед учасників, які «на ти» із соцмережами та не полінувалися заповнити анкету на сайті інституту. Усього зареєструвалося 32 учасники, трьом переможцям подарували сучасні навушники, портативну колонку та повербанк. У конкурсі на краще селфі перемогла учениця Глухівської школи-інтернат ім. М.І. Жужоми Іванна Коваленко, якій вручили селфі-монопод.

Насамкінець бажаючі відвідали індивідуальні консультації з питань вступу до інституту та реєстрації на підготовчі курси. Також молоді люди взяли участь в оглядово-екскурсійній програмі кабінетами, лабораторіями, гуртожитками та музеєм ВНЗ.

Під час дня відкритих дверей традиційно інститут підтримали давні надійні партнери: ТОВ «Голландська аграрна компанія», ТОВ «Велетень», агропромислової групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ», які надали сучасну техніку для тест-драйвів, що викликали шквал емоцій у школярів. Комплекс громадського харчування ГАТІ частував усіх присутніх власною випічкою, компотами, гарячим чаєм і солодкою ватою.