Практика в Німеччині: останній етап підготовки

Студенти ГАТІ СНАУ Вадим Ткаченко та Павло Книш на чолі з викладачем іноземної мови Андріаном Кулішем взяли участь в останньому етапі підготовки до виїзду за кордон – відкриття віз студентам.

На базі ДУ НМЦ «Агроосвіта» відбулася зустріч викладачів і студентів з німецькою стороною в рамках спільного німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України». Під час неї керуючий директор консалтингової фірми ADT Project GMBH Еккхард Шрьодер наголосив, що така практика є вкрай важливою для здобуття передового досвіду та подальшого працевлаштування.

Чотирнадцять практикантів із чотирьох коледжів, що увійшли до проекту, отримали можливість познайомитися з культурою та традиціями Німеччини, здобути фахову практичну підготовку. Також за словами Андріана Павловича під час бесіди молоді люди з Глухівського, Мирогощанського, Липковатівського й Іллінецького коледжів налагодили тісні зв’язки та зрозуміли, що відтепер вони - один колектив і мають триматися один одного. Викладачі у свою чергу обмінялися культурним досвідом.

Варто зазначити, що за цим проектом студенти Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ проходитимуть практику вперше. Виїзд молодих фахівців заплановано на 10 червня.