Підвищуємо якість підготовки техніків-механіків

Завідувач відділення механізації та агропромислових технологій Вячеслав Чалий взяв участь у засіданні робочої групи з питань удосконалення підготовки фахівців із спеціальності 208 “Агроінженерія” (за ОПП “Експлуатація та ремонт машин і обладнання АПВ”).

Захід відбувся на базі НМЦ “Агроосвіта” в рамках реалізації німецько-українського проекту “Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України”. У процесі засідання учасники обговорили питання, що стосуються вимог виробництва до випускників технікумів і коледжів, удосконалення стандарту підготовки фахівців шляхом методичного забезпечення тощо. Крім цього, присутні звернули увагу на можливості навчальних закладів і підприємств для посилення практичної підготовки студентів.

Під час засідання представники Німеччини та України дискутували щодо змісту підготовки майбутніх техніків-механіків сільськогосподарського виробництва.

У підсумку засідання робочої групи сторони висунули пропозиції стосовно вдосконалення орієнтовного навчального плану зі спеціальності та вирішили провести підвищення кваліфікації викладачів дисципліни “Експлуатація та обслуговування тракторів”.