І не забути… синів землі, що відвели вогонь…

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака відбулася низка виховних годин, присвячених Дню вшанування ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

У процесі заходу під назвою «Ціною життя» студенти 31Е групи та куратор Андріан Куліш згадали Володимира Правика, Віктора Кібенка, Миколу Тищенка, Миколу Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тищуру, які першими ринулися в бій із невидимим ворогом – радіацією, ціною життя не допустили ще більшого лиха. Також молоді люди переглянули презентацію та заслухали спогади колишніх мешканців міста Прип’ять.

Під час виховної години «Безсмертна пам’ять про героїв» куратор Лариса Володько розповіла студентам 32Е групи про історію Чорнобильської трагедії, героїзм пожежників, будівельників, медиків, військових, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Насамкінець викладачі та студенти пом’янули хвилиною мовчання всіх, хто згорів у реакторі, хто помер від великої дози опромінення, рятуючи світ від радіаційної чуми.

Чорнобиль…Мертва зона… Уже минуло 32 роки з тієї страшної трагедії, а ці слова й досі гірким болем відлунюють у наших серцях. Хочеться вірити, що подібна трагедія ніколи не повториться, адже Чорнобиль став жорстоким уроком не лише для України, а й усього світу.