Google-сервіси в освітньому процесі

Викладачі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ Олексій Ткачов і Сергій Сашньов взяли участь у педагогічному семінарі-тренінгу «Використання Google-сервісів в освітньому процесі», організованому ДУ НМЦ «Агроосвіта».

На початку учасники ознайомилися з установою, лабораторією інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу та відвідали Музей українського костюма й української писанки.

Далі завідувач лабораторії інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу Світлана Жуковська розповіла про нові функції та ролі викладача, шляхи формування в студентів навичок на основі новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. До цього, вона зазначила, що НМЦ «Агроосвіта» створює книжки нового зразку, які поєднують тексти з графічними зображеннями.

Під час тренінгу викладач Прилуцького агротехнічного коледжу Вікторія Дронь на основі застосування сервісу Google Forms наочно показала створення тестування для студентів, формування цілісної картини дисципліни за допомогою ментальних карт Coogle, створення інтерактивних вправ у Learning Apps. Крім того, розповіла, як можна використовувати ці сервіси для створення навчальних веб-квестів.

Також учасники формували ІК-компетенції педагога, набували навичок створення та ведення корпоративних й індивідуальних сайтів, персональних блогів педагогів.

Наприкінці семінару-тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.