На шляху до ідеального навчального процесу

В електронній читальній залі ГАТІ СНАУ відбувся семінар-тренінг «Професійна майстерність викладачів – важливий чинник підвищення якості підготовки фахівців».

Завідувач відділення механізації та агропромислових технологій Вячеслав Чалий, завідувач відділення електроенергетики АПВ Олена Артемова, викладач спеціальних дисциплін Олександр Дещенко та практичний психолог Ірина Марченко ділилися з присутніми досвідом, який здобули під час семінарів на базі ДУ НМЦ «Агроосвіта».

У процесі тренінгу викладачі циклових комісій агроінженерних та електротехнічних дисциплін шляхом жеребкування розділися на «Зелених», «Чорних», «Червоних» та «Синіх». Команди визначали негативні риси викладачів і студентів. Крім того педагоги сформували моделі ідеального викладача та студента.

Серед якостей, що мають належати ідеальному викладачеві – компетентність, повага до студентів, прагнення до самовдосконалення; студентові – відповідальність, уміння відстоювати свою точку зору, здатність до саморозвитку. Рисами, що заважають навчанню студента стали лінь, відсутність мотивації, байдужість і недисциплінованість. Викладачам же потрібно позбуватися нестриманості, зверхності та неетичності.

Насамкінець Ірина Марченко роздала учасникам тренінгу пам’ятку психолога про те, як бути професіоналом.