Герої живуть, поки ми про них пам’ятаємо

У музейній кімнаті історії Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відкрили куточок Миколи Білобаби.

Захід відбувся 23 лютого, саме тоді, коли людині-легенді мало б виповнитися 97 років.

Микола Дмитрович нагороджений орденами Вітчизняної війни І та ІІ ст., Червоної Зірки, численними медалями, однак увесь час він повторював, що воював не за нагороди, а за Батьківщину. Він віддав інститутові 57 років свого життя, підготував не одне покоління фахівців-електриків у нашому навчальному закладі.

Своїми спогадами перед студентами 21Е групи поділилися голова організації ветеранів праці і війни ГАТІ СНАУ Микола Лисенко та заступник директора з виховної роботи Сергій Журба. Як один вони говорили, що Микола Дмитрович Білобаба був людиною скромною й абсолютно безконфліктною, відданою обраній справі.

На відкритті були присутні викладачі та студенти відділення електроенергетики агропромислового виробництва, якому Микола Дмитрович присвятив більшу частину свого життя.

Завідувач Народного музею С.А. Ковпака Надія Зайцева ознайомила з експозицією, до якої увійшли особисті речі М. Білобаби, документи, листівки, запрошення тощо.

Після відкриття куточку студенти переглянули в електронній читальній залі документальний фільм «Герої живуть серед нас», створений учнями Глухівської ЗОШ №3 на основі інтерв’ю з Миколою Білобабою.